vem är Jag.....?


Hej, jag heter Erika Jägers och är född i Leusden (
Nederländerna
), redan som  åttaåring  bestämde jag mig att  någon gång  skulle jag  bo  i Sverige. Jag var då på semester med  mina föräldrar och syskon  och jag älskade landet, det var precis  som  jag hade  hittat  hem. 

I Nederländenra jobbade jag  två  år på en medeltida bondgård  när  jag fick chansen att börja på MNT(människa-natur-teknik) linjen på  B äckedals  f olkhögskola i Sveg  1992  Jag  lärde mig otroligt mycket och  hade  det  jätteroligt , även om jag inte alltid hängde med på det svenska språket. Därefter stannade jag kvar i Huså  där  min pojkvän jobbade på getgården. Början  av  '93 flyttade vi till en by nära Ribe i Danmark,  men  där trivdes vi inte så bra. Då bestämde vi att vi skulle flyta till Sverige .  December  '93 köpte vi Turinge Getgård. Vi gjorde massor  av  olika sorter s   getost  och mese och efter ett år även ost och ostkaka på fjällkomjölk. Vi sålde mycket i vår gårdsbutik och  bondcafé,  inte  bara  mat men också  hantverk från bygden.  


År
 1997  föddes vårt andra barn som efter  många  operationer blev  gravt  handikappad, för att ta hand om henne fick vi  först  lägga ner verksamheten och sedan flytta tillbaka  till Nederländarna  . Under alla år har jag hållit igång med flera olika typer av hantverk . A llt från tovning ,  göra egna örtsalvor och tenntrådsarbeten till bandvävning. 

Efter att Majken dog 
april  2007 fick jag fler och fler förfrågningar  om  att delta på keltiska marknader och  festivaler . Det kändes alldeles rätt och  inte bara  för mig men hela familjen är "smittad".  Dom
  tycker det är roligt att följa med och leva  vikingaliv  på helger .

Januari  2010 flyttade vi "hem" till  S verige och  här kan jag utöva mina hobby i ett underbart vacker miljö.

I 2015 gick en annan dröm i uppfyllelse nämligen att gå¨ett år till på Bäckedals Folkhögskola i Sveg men nu textillinje... otroligt så mycket man fick lära sig allt från att så lin och hampa  och klippa får till färdig garn  för att väva med... och massa mer och allt från historisk perspektiv.

2016 har jag utvecklat mina kunskaper i väv & formgivning och gick på Forsa Fhsk som oxå har gett mig massa med kunskap och inspiration.

 HT -17  VT-18 gick/ går jag Hantverkslinje på Kalix Fhsk och där ingår även kultur och kvinnohistoria  som är väldigt spännande.
VT-18  går jag även handsömnad på Bäckedals folkhögskola

Erika och hennes barn Renske och Hilbert

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Kerstin Henriksson | Svar 20.02.2011 13:04

Fin bild i fin miljö på Dig och barnen, Erika!

margreet meijering | Svar 07.06.2010 18:04

mooie site,leuk gedaan,veel informatie en overzichtelijk.
succes met jullie onderneming.

groetjes arnold,margreet,kimberly en jeroen

Cor en Corry Meulman | Svar 16.04.2010 00:01

KlikLeuk van Iets van jullie te horen. IK Heb de site bekeken. Fijn jullie DAT Het Zin Hebben jullie to. IK JE WEL Eens Bezoek site genoeg. Groetjes Corry Meulen

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.05 | 13:13

Den här hemsidan var bra!

...
18.02 | 18:01

Jag är så glad över de i affären Gaupa i Östersund nyss inköpta örhängerna.
Roligt med en för mig nytt smycke'. Har nu läst här på datorn om detta fantastiska

...
10.05 | 14:08

Hej! Jag har letat efter en sådan här gård i många år.Där man får lära sig att driva en liten gård med några kor, grisar, får och höns.Odlar,väver,syr kläderm.m

...
11.08 | 13:03

har du fråger kan du skicka en mail til mig, erika@medeltida-hantverk.see

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS